Procjena lokacije baznih postaja u mobilnim mrežama : završni rad - Belačić, Goran (G. Belačić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se izradom android aplikacije u svrhu detekcije i procjene što točnije lokacije baznih stanica. Kroz nekoliko poglavlja opisan je android operacijski sustav te njegov međuodnos sa sustavom na čipu (SoC). Provedena je analiza mreže pomoću programskog paketa "TEMS Pocket" na uređaju SM-N910F i utvrđeni su parametri koji mogu pomoći u detekciji što preciznije lokacije. Zatim je prikazan tijek razvoja aplikacije, konkretno dohvaćanje informacija o baznoj stanici te spremanje istih u bazu podataka na poslužitelju i provođenje algoritama za procjenu lokacije.