Mjerenje bioelektričkih potencijala srca i respiracije pomoću BioMed Kit razvojne pločice : završni rad - Čupić, Laura (L. Čupić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Srce je jedan od najvažnijih organa za ljudski život. Pri svakom otkucaju, srcem prolazi impuls koji se širi u tkiva oko srca. Mali dio tih struja dolazi do kože, gdje izaziva razlike potencijala, koje se mogu bilježiti elektrodama postavljenim na kožu. Elektrokardiografija je neinvazivni medicinskotehnički postupak registriranja električnih potencijala srca. Mjerenje i prikaz napona srca ima veliku dijagnostičku vrijednost. Naponi srca omogućuju utvrđivanje najvećega broja dijagnoza u usporedbi s naponima drugih izvora. U ovome radu ostvareno je mjerenje bioelektričkih potencijala srca (EKG) i respiracije pomoću BioMed Kit razvojne pločice. Kako bi se to ostvarilo, bilo je potrebno isprogramirati mikrokontroler TM4C123GH6PZ za prikupljanje podataka s EKG pojačala ADS1292R putem SPI veze, te zatim primljene podatke UART vezom prenositi preko UART-USB mosta na računalo, točnije u emulator terminala PuTTY. Preko PuTTY-a se dobiveni rezultati spremaju u memoriju računala te se za kraj podaci prikazuju u programu MATLAB. Proizvod je za komercijalnu uporabu i nije namijenjen za korištenje u medicinske svrhe.