Sustav za automatsko očitanje brojila pomoću računalnog vida : završni rad - Čuljak, Zvonimir (Z. Čuljak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazano je rješenje problema automatskog očitanja brojila uporabom Mask R-CNN-a i primjena tog rješenja u Android aplikaciji. Opisan je proces treniranja Mask R-CNN modela i razvoj programa koji ga koristi za analizu slike. Rad pruža i osnovni uvid u Android operacijski sustav i razvoj aplikacija. Izrađena je i Android aplikacija za vođenje evidencije stanja brojila, koja s programom za automatsko očitanje brojila komunicira putem razvijenog poslužitelja.