Audio pojačala snage : završni rad - Drvenkar, Dario (D. Drvenkar, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je upoznavanje s klasama audio pojačala snage i njihovim mogućnostima. U radu su navedeni principi rada svake od klasa kako bi dobili uvid u njihove međusobne razlike, a samim tim i razlike u korisnosti među klasama. Za primjer pojačala snage konstruirano je pojačalo sa elektronskim cijevima koje radi u klasi A. U pojačalu se koriste dvije vrste cijevi. 6N6P koja se koristi u prvom i drugom stupnju pojačala te cijev 6S19P koja se koristi u izlaznom stupnju. Iako je konstruirano pojačalo male izlazne snage i malene iskoristivosti kvaliteta reprodukcije koju pruža na vrhunskoj je razini. Kod pojačala snage uvijek dolazi do kompromisa između kvalitete reprodukcije i koeficijenta iskoristivosti.