Skalabilni nelinearni model kaveznog asinkronog motora : diplomski rad - Čuljak, Marinko (M. Čuljak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu napravljene su simulacije asinkronog motora modeliranog u programskom paketu Infolytica MagNet. Također, napravljena je MATLAB skripta kojoj je svrha automatizirano pokretanje simulacija. Simulacije su provedene na dva načina. Prvo su napravljene simulacije kojima se željeno stanje stroja postiglo napajanjem stroja kliznom frekvencijom, dok se drugim načinom postiglo mijenjanjem vodljivosti materijala rotora. Rezultati simulacija korišteni su kako bi se prikazala ovisnost pojedinih parametara stroja o struji statora i klizanju. Oba načina dala su očekivane ovisnosti. Cilj rada je bio napraviti algoritam za minimizaciju struje statora modeliranog asinkronog stroja za definirani elektromotorni pogon.