Integracija sustava za upravljanjem sadržajem s društvenim mrežama : diplomski rad - Baudoin, Alan (A. Baudoin, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak je u ovom radu bio izraditi sustav koji će integrirati sustav za upravljanje sadržajem Drupal s društvenom mrežom Facebook. Sustav je napravljen kao dio veće integracijske platforme (eng. integration-Platform-as-a-Service, iPaaS) koja povezuje različite sustave „iz oblaka“ namijenjene poslovnim korisnicima te rješava problem prijenosa podataka među njima. Osnovna ideja bila je smanjiti količinu posla i involviranost korisnika u prenošenju podataka s jednog sustava na drugi. Za razvoj korišten je programski jezik C#, nerelacijska baza podataka MongoDB, Microsoftova platforma Azure te Azure Service Bus za slanje Google Proto Buffer poruka. Ideja je da korisnik pomoću neke oznake koju sam definira označi na Drupalu sve sadržaje koje želi da se prebacuju na Facebook. Nakon što je to napravio, sustav samostalno periodički provjerava promjene i vrši potrebne akcije. Glavne komponente sustava su dvije krajnje točke, jedna za Drupal i jedna za Facebook koje su odgovorne za komunikaciju s navedenim sustavima te spojnik koji koordinira rad dviju krajnjih točaka i preusmjeruje poruke s jedne na drugu. Moguća su brojna proširenja funkcionalnosti razvijenog proizvoda na kojima se aktivno radi i nakon završetka ovog Diplomskog rada.