Decentralizirana strategija kooperativnog istraživanja prostora pomoću višerobotskog sustava : diplomski rad - Batinović, Ana (A. Batinović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je implementirano decentralizirano višerobotsko istraživanje prostora temeljeno na Graph SLAM metodi i brzorastućim slučajnim stablima uz korištenje mobilnih robota Pioneer P3-DX. Algoritam istraživanja prostora uključuje detekciju točaka fronte temeljenu na RRT algoritmu i nadograđenu za Graph SLAM, filtriranje detektiranih točaka i dodjeljivanje ciljnih točaka robotima koristeći decentraliziranu strategiju temeljenu na market modelu koja minimizira vrijeme potrebno za istraživanje prostora. ROS navigacijski slog koristi se za planiranje i praćenje putanje. Eksperimenti su provedeni u simulacijskom okruženju.