Ugradbeni sustav upravljanja i nadzora višemotornog pogona : diplomski rad - Bartulović, Renato (R. Bartulović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog diplomskog rada izrađen je nadređeni upravljački sustav laboratorijskog modela višemotornog pogona. Korišten je ugradbeni računalni sustav Raspberry Pi. Na početku rada bilo se potrebno upoznati s laboratorijskim modelom i njegovim postojećim upravljačkim sustavom. Uz podešenja IP adresa Raspberry Pi-a i dozvolu Raspberry Pi-u da upravlja programirljivim logičkim kontrolerom, ostvarena je komunikacija između Raspberry Pia i programirljivog logičkog kontrolera. Korištena je biblioteka Snap7. Program je na Raspberry Pi-u napisan u Pythonu, a za izradu grafičkog sučelja korištena je biblioteka TkInter. Vizualizacijsko i upravljačko sučelje otvara se nakon što se unesu ispravni korisnički podatci za pristup.