Identifikacija parametara kretanja vozila u stvarnom vremenu : završni rad - Bartolović, Dominik (D. Bartolović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U okviru završnog rada potrebno je realizirati programski sustav za identifikaciju parametarskog modela vozila u kretanju. Programski sustav mora obnavljati model u stvarnom vremenu na temelju mjernih podataka o kretanju vozila te veličina s ostalih senzora i elemenata upravljačkog sustava. Model mora obuhvaćati osnovne fizikalne komponente sustava drugog reda te vanjske i unutarnje sile koje uzrokuju kretanje. Proučiti i umanjiti utjecaj šuma i mjernih nesigurnosti na identifikaciju. Fizikalni model kretanja preslikati u virtualni korisnički model, uz odabrane opcije i parametre preslikavanja. Koristiti ARM zasnovano STM32 F4 ugradbeno računalo s operacijskim sustavom za rad u stvarnom vremenu (RTOS) te komunikacijskim podsustavom. U programskom jeziku C napisati potrebnu programsku potporu. Po potrebi koristiti programsko okruženje MATLAB za provjeru i simulaciju algoritama.