Računalna metoda za procjenu momenta u financijskim vremenskim nizovima : završni rad - Barišić, Mia (M. Barišić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj je rad nastao kao istraživanje ponašanja hrvatskih dioničara nakon saznanja o dobiti ili gubitku dioničkih društava u prethodnom tromjesečju, tj. ispitivanje metoda za procjenu momenta u trendovima cijena nastalog radi objave financijskog izvješća. Nakon detaljne analize podataka o cijenama dionica uvrštenih u indeks CROBEX i podataka o vremenu izlazaka financijskih izvješća prikazani su rezultati statističke analize rađene u programu Matlab2017. Prikaz rezultata se sastoji od tablica s različitim vremenskim nizovima nad kojima se provodila analiza, i njima pripadajućih korelacija, objašnjenja i grafičkih prikaza dobivenih rezultata. Na kraju se nalaze komentari na provedenu analizu, prijedlog za njeno poboljšanje te zaključak kako doista nastaju momenti u cijenama radi objava financijskih izvješća.