Primjena kontrolera Allen Bradley CompactLogix L30ER i operacijskog panela PanelView Plus 1000 u sustavima automatizacije : diplomski rad - Barišić, Filip (F. Barišić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U suvremenom svijetu, postoji potreba za sve većim količinama proizvodnje i u kojem će se vremenu zadana količina proizvesti. Takvo rješenje za dotični izazov pružaju programabilni logički kontroleri, poznatiji pod međunarodnom kraticom PLC. U ovom radu se predstavljaju funkcionalnosti kontrolera Allen-Bradley, odnosno njegovih verzija CompactLogix i ControlLogix. Također, upoznaje se pobliže s programskom platformom Studio 5000, način na koji se kreiraju projekti te kako se upravlja podacima na različite načine. Izrađen je upravljački algoritam u kojem je omogućena simulacija elektromotornog pogona reguliran pomoću protoka i tlaka neke specificirane tekućine. Nakon svega, izrađen je SCADA sustav pomoću kojeg se u konačnici pokreće cjelokupni program preko vizualizacijskog sučelja PanelView Plus 1000.