Automatizacija modela visokog skladišta upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku SCL : završni rad - Barišić, Filip (F. Barišić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Automatizacija je tehnička disciplina koja obuhvaća sve mjere s kojima se povećava učinkovitost i smanjuje udio ljudskog rada u proizvodnji i vođenju procesa. U ovom je radu bio zadatak automatizirati sustav modela visokog skladišta. Na početku rada je opisan rad kontrolera S7-1200 koji se koristi u sustavu, a zatim pojedini dijelovi modela visokog skladišta te načini na koji rade. Kada su opisane pojedine komponente sustava napravljena je automatizacija u programskom okruženju Step 7 unutar TIA Portala u strukturiranom upravljačkom jeziku, poznatijem kao SCL. Kroz rad je opisana sva problematika i potencijalni nedostaci trenutnog načina upravljanja sustavom.