Projektiranje lokalne radijske pristupne mreže u marini : diplomski rad - Barić, Sebastian (S. Barić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu projektirane su radijske lokalne pristupne mreže za dvije marine; na Cresu i Hvaru. Za planiranje je korišten profesionalni alat Ekahau Site Survey. Zadovoljeni su uvjeti za obje marine; 95% površine pokrivene signalom snage veće od -67dBm i -75dBm. Određen je raspored i broj pristupnih točaka, koje rade u oba frekvencijska pojasa te raspolažu barem 2x2:2 MIMO tehnologijom. Korištene su generičke 4x4:4 pristupne točke koje rade u oba frekvencijska područja, 2,4GHz i 5GHz. U usporedbi sa stvarnom pristupnom točkom Cisco AP3700e, vide se nepravilnosti u dijagramu zračenja stvarne točke, ali pokrivanje signalom i ostali parametri i dalje zadovoljavaju sve uvjete. Također je opisana cjelokupna mreža sa svim komponentama.