Ispitivanje vektorskih reprezentacija riječi hrvatskoga jezika : diplomski rad - Čulinović, Filip (F. Čulinović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu ispitani su različiti modeli za vektorsku reprezentaciju riječi na više skupova za učenje na hrvatskom jeziku. Dobiveni vektori evaluirani su na dva ispitna skupa odabira sinonima te analogija. Također ispitan je i model ekstrakcije značenja iz vektora pomoću algoritma k-SVD te njegova primjena na određivanje značenja riječi.