Automatizirano upravljanje pumpnim postrojenjem : diplomski rad - Baričić, Roko (R. Baričić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je razvijeno tehničko rješenje za automatizirano upravljanje pumpnim postrojenjem koje se sastoji od više pumpi pogonjenih asinkronim motorima. Motori se tijekom zaleta i zaustavljanja napajaju iz jednog frekvencijskog pretvarača dok se ostatak vremena napajaju direktno iz mreže. Laboratorijski sustav za automatizaciju sastoji se od frekvencijskog pretvarača SINAMICS S120, PLC-a SIMATIC S7-1500 i dva asinkrona motora. Sustavom se upravlja preko vizualizacijskog sučelja koje je simulirano na računalu.Za potrebe rada korišteni su programski paketi Starter za parametriranje frekvencijskog pretvarača, i TIA Portal u kojima je konfiguriran PLC i napisan programski kod za automatizaciju sustava.