Višeplatformska usluga za potporu aktivnostima rekreativnih sportaša : završni rad - Baričević, Borna (B. Baričević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Sporty je responzivna web aplikacija koja pruža uslugu sportašima rekreativcima. Aplikacija korisnicima pruža dodatni korisni sadržaj na temelju podataka dohvaćenih s različitih API-a. Login i osobni podaci dohvaćaju se s Facebooka, podaci o sportskim aktivnosti s Runkeepera, vremenska prognoza sa OpenWeatherMap-a i vijesti sa New York Timesa. Sporty koristi troslojnu arhitekturu koja se sastoji od poslužiteljskog PHP-a, klijentskog HTML-a, CSS-a s radnim okvirom Bootstrap i Oracle MySQL bazom podataka. Osnovna uloga Sporty-a je analiza prošlih sportskih aktivnosti u obliku grafički oblikovanih statističkih podataka. Druga funkcija aplikacije je prijedlog budućih aktivnosti na temelju omiljenih aktivnosti i generiranje datoteke za kalendarski događaj.