Usporedba radnih okvira za izradu progresivnih webovskih aplikacija : diplomski rad - Banović, Vlaho (V. Banović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada se detaljno opisuju karakteristike progresivnih webovskih aplikacija te karakteristike trenutno najpopularnijih JavaScript radnih okvira za njihovu izradu, React-a i Vue.js-a. Pored definiranih svojstava tehničke prirode, dan je uvid i u svojstva koja utječu na primjenjivost radnog okvira na određene klase problema. Usporedba navedenih radnih okvira se obavlja na temelju definiranih karakteristika i svojstava te su, za potrebe verifikacije teza navedenih u radu, izrađene dvije ogledne progresivne webovske aplikacije, svaka pomoću zasebnog proučavanog radnog okvira. Također je prikazana i analiza zastupljenosti odabranih radnih okvira kao i popis najpopularnijih primjera njihove primjene na svjetskom tržištu.