Upravljanje položajem servo pogona upotrebom frekvencijskog pretvarača Unidrive M701 i izrada mrežnog sučelja u programirljivom logičkom kontroleru S7-1200 : završni rad - Benazić, Nikola (N. Benazić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ostvareno je upravljanje položajem servo pogona upotrebom frekvencijskog pretvarača Unidrive M701 i programirljivog logičkog kontrolera S7-1200. Industrijskim komunikacijskim protokolom PROFINET ostvarena je komunikacija između frekvencijskog pretvarača i PLC-a. U PLC-u je implementiran algoritam za zadavanje referentnog položaja servo pogona. Mrežnim sučeljem ostvareno je upravljanje i nadzor pogona koje je integrirano u projekt pomoću TIA programskog paketa. Sučelje je razvijeno upotrebom HTML, CSS te JavaScript jezika. Snimljeni su karakteristični odzivi pri pozicioniranju te uspoređene neke od metoda upravljanja regulatora položaja.