Višeplatformna aplikacija za provođenje provjera znanja u učionici : završni rad - Baotić, Domagoj (D. Baotić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su prednosti i mane razvoja aplikacija koje su prenosive na više platformi odjednom. Objašnjene su potrebe za mobilnim aplikacijama, problemi s kojima se programer suočava pri razvoju, primjena višeplatformnih aplikacija te koje se tehnologije koriste za izradu takvih aplikacija. U sklopu rada razvijena je aplikacija za provođenje provjere znanja u učionici kao klijentska aplikacija koja komunicira sa sustavom za obradu i pohranu podataka, a temeljena je na arhitekturi klijent-poslužitelj. Objašnjena je ideja, arhitektura te sama implementacija tražene aplikacije. Glavni motiv ovog sustava je pomoć učiteljima pri ispravljanju ispita u obrazovnim ustanovama. Na kraju su prezentirani postupak izrade aplikacije, njezine funkcionalnosti i rezultati uspješnosti aplikacije.