Razvoj mobilne aplikacije za razmjenu poruka : završni rad - Banek, Stjepan (S. Banek, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje razvoj mobilne aplikacije za razmjenu poruka za društvenu mrežu Mrežalica. Funkcionalnosti i motivacija Mrežalice uspoređuju se sa sličnim, postojećim programskim proizvodima na tržištu. Opisane su i opće metode programiranja u podijeljene u više tematskih cjelina. U svakoj cjelini navodi se opis jedne ili više metoda rješavanja i konkretna implementacija vezana za Mrežalicu. Rezultat rada je funkcionalna aplikacija za operacijski sustav Android kojom se može komunicirati s drugim korisnicima putem mreže, posredstvom poslužitelja.