Implementacija operacije temporalnog spajanja u relacijskom sustavu baza podataka : diplomski rad - Balazsics, Anett (A. Balazsics, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Vremenske baze podataka (eng. temporal databases) omogućuju pohranu informacija vezano uz prošlost, sadašnjost i budućnost za razliku od uobičajenih baza podataka koje sadrže vrijednosti koje su istinite u trenutnom vremenu. U ovom radu detaljno se opisuju osnovni vremenski koncepti te različiti relacijski sustavi (PostgreSQL, Oracle Database i Microsoft SQL Server.) koji u određenoj mjeri podupiru vremenske značajke propisane standardnom SQL:2011. Dodatno, detaljno su opisane operacije različitih temporalnih spajanja i potrebne izmjene relacijskog sustava PostgreSQL kako bi podupirao temporalno spajanje relacija.