Aplikacija za suradno opažanje kvalitete usluge pokretnih mreža : završni rad - Balaban, Anamarija (A. Balaban, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prikazana izrada aplikacije koja testira karakteristike usluge pokretnih mreža. Svojstva koja se mogu ispitati su mogućnost uspostave poziva i slanja SMS poruka te izračunati brzine dohvaćanja i slanja podataka, brzinu učitavanja web stranice te prosječno obilazno vrijeme. Aplikacija se sastoji od klijentskog dijela koji predstavlja Android aplikacija te poslužiteljskog dijela. Poslužitelju se može pristupiti preko web sučelja na kojem se moguće odabrati testiranja koja se žele provesti te pregledati rezultate testiranja koja su dosad provedena. Za komunikaciju između klijenta i poslužitelja korištena je platforma Firebase i REST API.