Igra s elementima kviza i igre memorije za platformu Android : završni rad - Bakarčić, Toni (T. Bakarčić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema mog završnog rada je igra za Android platformu u kojoj se testira kapacitet ljudskog kratkoročnog pamćenja. Radi se o kombinaciji igre memorije i kviza s četiri ponuđena odgovora, pri čemu se igra odvija na ploči. Da bi se uspješno kretao po ploči, korisnik se mora prisjećati prethodnih koraka. Neka su polja zaključana pitanjima na koja korisnik mora točno odgovoriti kako bi otključao dijelove ploče. Igra sprema podatke o broju točnih i netočnih pokušaja kretanja po ploči i odgovora na pitanja, prolazak kroz ključna polja razine, te vrijeme potrebno za uspješno završavanje razine. Nad tim sam podatcima vršio dvije analize. U prvoj sam analizi provjeravao pada li uspješnost prisjećanja prethodnih koraka s povećanjem broja koraka koji se moraju pamtiti. Ta je analiza izvršena nad ukupnim zbrojem svih rezultata. U drugoj sam se analizi fokusirao na svakog pojedinog korisnika te me zanimalo kako se on ponaša pri svakom sljedećem pokušaju rješavanja iste razine, mijenja li strategiju, je li mu potrebno manje vremena te je li se postotak uspješnosti prisjećanja prethodnih koraka poboljšao.