Analiza stabilnosti i vođenih smetnji prekidačkog istosmjernog pretvornika s obzirom na različite izvedbe naponske povratne veze regulatora napona : diplomski rad - Bajzek, Josip (J. Bajzek, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu projektiran je prekidački istosmjerni pretvornik na tiskanoj pločici. Objašnjeno je na koji način radi silazni istosmjerni pretvornik te način odabira komponenti. Za regulaciju izlaznog napona pretvornika korištene su različite izvedbe naponske povratne veze. Analizirana je stabilnost prekidačkog naponskog pretvornika. Mjerenjem pomoću osciloskopa određen je odziv naponskog regulatora u ovisnosti o tipu povratne veze. Izmjerene su vođene smetnje pomoću LISN izvedenog na tiskanoj pločici te je utvrđen utjecaj vrste naponske povratne veze na razinu vođenih smetnji.