Manipulacija figurama robotom Baxter za igru šah : završni rad - Bajić, Dino (D. Bajić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Manipulacija figurama robotom Baxter za igranje šaha sastoji se od povezivanja sa robotom Baxter u svrhu pomicanja šahovskih figura, te implementacija interaktivnog načina igre šah. Kako bi igra mogla započeti, od korisnika se očekuje da postavi figure na šahovsku ploču nadohvat ruke industrijskog robota Baxter te pokrene robot. Baxter robot ovisno o lokaciji šahovskih figura na ploči te poteza koji želi odigrati, izvršava premještanje figure. Za odabir idućeg poteza pri igranju šaha Baxter se služi šahovskim open source programom Stockfish. Vrlo bitno je napomenuti da je završni rad napravljen na način da je programski kod ponovo iskoristiv, primjerice vrlo je jednostavno iskoristiti implementaciju za igru šah na bilo kakav drugi robot, te je isto tako moguće upravo za Baxter robot iskoristiti kod za neke druge funkcionalnosti, koje podrazumijevaju premještanje objekata u prostoru.