Brzo pretraživanje sličnih proteinskih sljedova : završni rad - Babojelić, Dario (D. Babojelić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pretraga baza proteinskih sljedova jedan je od glavnih problema bioinformatike. Do sada su razmatrane razne determinističke i heurističke metode za rješavanjeovog problema. Determinističke metode daju optimalne rezultate, ali su vrlo spore. Heurističke metode mnogo su brže, ali ne pronalaze optimalne rezultate. Eksponencijalni rast broja proteinskih sljedova prisilio nas je da više istražujemo heurističke metode.