Sustav za prijenos informacija korištenjem bluetooth low-energy komunikacije : diplomski rad - Babogredac, Marina (M. Babogredac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Mjerenje signala svakodnevna je pojava u inženjerskom poslu. Postoje razni uređaji koji nam omogućuju mjerenje signala i njihovu analizu. Također, susrećemo se danas sa različitim bežičnim tehnologijama koje nam služe za komunikaciju. Najpoznatije su Wi-Fi, Bluetooth, Bluetooth Low Energy (BLE), itd. Cilj ovog rada je izraditi sustav na kojem će biti testirana BLE tehnologija. Sustav će moći mjeriti signale do 15 V i služiti će kao „portabilni osciloskop“. Sustav se sastoji od 3 glavna dijela: tiskane pločice, BLE komunikacije i Android aplikacije. Tiskana pločica (PCB) je izrađena kako bi sustav bio prenosiv i kako bi se lakše omogućilo mjerenje željenog signala. Pločica ima dimenzije 5.41 x 8.97 cm. Glavni dijelovi tiskane pločice su prilagodbena mreža, mikrokontroler sa analogno-digitalnim pretvornikom, BLE modul. Također, dizajnirano je i napajanje za mikrokontroler od 3.3 V te napajanje za prilagodbenu mrežu od 15 V. Podaci sa ADC-a se prenose na BLE modul putem UART-a, a on će dalje slati BLE komunikacijom na Android aplikaciju na kojoj je prikazan mjereni signal. Veliki izazov ovog sustava je prijenos podataka putem BLE komunikacije. Cilj je bio postići što veći mogući prijenos, no zbog nedostatka vremena nije uspješno testirano. U budućnosti će biti testirana brzina te dodatne mogućnosti Android aplikacije.