Poslužiteljski sustav za rad u stvarnom vremenu s velikim brojem korisnika temeljen na programskom jeziku Erlang : diplomski rad - Babić, Mate (M. Babić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskom radu razrađen je prijedlog izgradnje poslužiteljskog sustava za rad u stvarnom vremenu sa velikim brojem korisnika. Predloženi sustav je implementiran u programskom jeziku Erlang. Rad se bavi problematikom upravljanja opterećenjem distribuiranih sustava za rad u stvarnom vremenu koji se sastoji od veći broja mrežno povezanih poslužitelja gdje se nadležnost svakog pojedinog poslužitelja može preslikati u određeni dio zajedničkog topološkog prostora. Okosnica predloženih rješenja odnosi se na dinamičko upravljanjem opterećenjem u mreži te izbjegavanje ili ublažavanje problema latencije pri mrežnoj komunikaciji između poslužitelja.