Klasifikacija slika konvolucijskim neuronskim mrežama : završni rad - Babić, Ivana (I. Babić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema završnog rada jest klasifikacija slika konvolucijskim neuronskim mrežama. Kroz zadnjih nekoliko godina korištenje dubokih neuronskih mreža dovelo je do postizanja jako dobrih rezultata u rješavanju zadataka iz područja računalnog vida, a za postupke vizualne klasifikacije najboljima su se pokazale konvolucijske neuronske mreže. Rad obuhvaća teoretsku podlogu vezanu za konvolucijske mreže, od same definicije mreže, značaja koji danas ima u zadatcima veznim za klasifikaciju slika, tipove i prostorni raspored slojeva i neurona te opis mreža koje su izrađene u sklopu ovog rada. Također je dan osvrt na TensorFlow, Googleovu biblioteku koja je korištena za programsku izvedbu zadataka.