Procjena stanja napunjenosti akumulatora temeljenih na litiju : diplomski rad - Babić, Ivan (I. Babić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu su proučeni građa i svojstva akumulatora temeljenih na litiju. Istraženo je koji električni nadomjesni modeli akumulatora postoje i koja su njihova svojstva te je odabran Poboljšani samopopravljivi model (ESC) koji je najprikladniji za implementaciju u ovom diplomskom radu. Istražena su njegova svojstva i objašnjen je postupak određivanja parametara modela. Zatim je istraženo koji algoritmi postoje za procjenu stanja napunjenosti akumulatora te je za implementaciju odabran Kalmanov filtar sa sigma točkama (SPKF). Projektiran je mjerni postav za mjerenja koja su potrebna za postavljanje modela akumulatora i implementaciju SPKF-a. Odabrani algoritam je implementiran na 32-bitni mikrokontroler temeljen na ARM Cortex-M4 jezgri te su prikazani rezultati testova.