Problem najkraćeg puta s jednim izvorom u težinskom usmjerenom grafu : završni rad - Avgustinović, Anto (A. Avgustinović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Problem najkraćeg puta sa jednim izvorom u težinskom usmjerenom grafu pripada matematičkoj grani koja se naziva teorija grafova, a ona pripada diskretnoj matematici. Taj problem je vrlo značajan u matematici, jer se primjenjuje u mnogim problemima u stvarnom svijetu. U ovom radu su prikazani osnovi pojmovi vezani uz graf, te dva algoritma za rješavanje problema navedenog iznad. Zadnji dio rada je vezan za programsku implementaciju koja rješava problem naveden iznad, pomoću Dijkstrinog ili Bellman-Fordovog algoritma. Shodno tome, izrađena je aplikacija sa pripadajućom programskom potporom, te je prikazan i izgled programa, kao i kratke upute za rad.