Mobilna aplikacija za međusobno praćenje pozicije grupe korisnika : završni rad - Aščić, Tomislav (T. Aščić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Jedna od temeljnih ideja Android operacijskog sustava je koristiti lokaciju korisnika unutar aplikacije. I to je postao vrlo brzo standard, ponuditi korisniku neki sadržaj na osnovu njegove lokacije. Cilj ovog rada nije bio ponuditi korisniku neki sadržaj već povezati korisnike međusobno i omogućiti im lakši svakodnevni život. Korisnicima takva aplikacija olakšava dogovore za druženja i neke specijalne prigode, ali također može i smanjiti stres kod roditelja jer će uz pomoć ove aplikacije on uvijek moći znati gdje mu je dijete te se neće morati brinuti kada je i kojim putem stiglo do škole. Aplikacija se može upotrebljavati i u poslu za praćenje kretanja zaposlenika kako bi se optimiziralo njihovo kretanje tijekom radnog vremena. U aplikaciji je predviđena mogućnost i asinkronog odnosa, odnosno u svakoj grupi postoje administratori i članovi, a administratori odlučuju hoće li njihova lokacija biti vidljiva ostalim članovima grupe. To je idealno za šefove koji ne žele otkrivati svoju lokaciju zaposlenicima. Uz trenutno lociranje nudi se i pregled kretanja neke osobe kroz zadnjih 30 dana. Da bi sve radilo kako je zamišljeno korisniku je potreban podatkovni promet te Android uređaj s mogućnošću lociranja korisnika. Daljnji napredak ove aplikacije je svakako moguć, prvenstveno na dizajnu i optimiziranju komunikacije s poslužiteljem, a zatim i na dodavanju novih funkcionalnosti, kao što su kreiranje događaja te posebnih funkcionalnosti koje bi mogle biti korisne za ugostitelje i turističke djelatnike.