Sustav za generiranje preporuka temeljen na analizi javno dostupnih podataka : diplomski rad - Antolić, Goran (G. Antolić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje dizajn i razvoj preporučiteljskog sustava koji gradi profil korisnika na temelju podataka preuzetih s društvenih mreža. Ti podaci sadrže informacije o korisnikovim interesima i služe kako bi se svladao čest problem preporučiteljskih sustava zvan cold start. Izgrađeni korisnički profil koristi se kod pretraživanja sadržaja koji bi korisniku mogao biti relevantan. Preporučiteljski sustavi uobičajeno su vezani samo uz jednu domenu, dok se u ovom radu opisuje arhitektura sustava koja podržava preporučivanje sadržaja iz različitih domena. U web-aplikaciji korisniku se preporučuju filmovi, glazbeni izvođači i web-članci. Kako bi se za korisnika u budućnosti mogle generirati bolje preporuke, razvijen je modul za ocjenjivanje preporuka kojim se ažurira korisnički profil nakon što korisnik ocijeni preporučeni sadržaj.