Aplikacija za nadzor mrežnog prometa na operacijskom sustavu Android : završni rad - Anić, Ivan (I. Anić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad predstavlja opis implementacije alata za prikupljanje mrežnog prometa na operacijskom sustavu Android, te pregled već postojećih alata. Prikazana je generalna procedura prikupljanja paketa s mrežne kartice, filtriranje istih te prijenos do operacijskog sustava. Opisani su i alati uključeni u taj proces; biblioteka libpcap, alat Berkeley Packet Filter, te sučelje JNI, tehnologija koja omogućuje Java kodu koji se izvršava na JVM korištenje nativnog izvornog koda na Android platformi.