Društvena web usluga za učenje matematike zasnovana na konceptu igre: studijski slučaj učenja računanja s brojevima : završni rad - Anđelić, Bruna (B. Anđelić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu obrađena je tema edukativnih igara za djecu predškolske dobi, a posebno edukativne igre za pomoć djeci pri učenju matematike. Prvo je općenito objašnjena tema e-učenja i gamifikacije, a zatim je opisano konkretno rješenje napravljenu u sklopu ovog završnog rada. Objašnjena je arhitektura te sve korištene tehnologije: HTML, CSS, Bootstrap, Handlebars.js, Phaser, Node.js i MongoDB. Detaljno je zatim opisan koncept i logika konkretnog rješenja web aplikacije za pomoć djece predškolske dobi u učenju brojeva te zbrajanja i oduzimanja brojeva do deset. Za kraj objašnjen je pristup web usluzi „Matematički lunapark“ koji ujedinjuje tri završna rada i omogućuje djetetu igranje edukativnih igara za pomoć u učenju klasifikacije, nizanja i računanja te praćenje svih postignutih rezultata.