Senzor pritiska s programskom podrškom : završni rad - Leko, Dorijan (D. Leko, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Senzor pritiska na pedali električnog bicikla moguće je ugraditi koristeći otporničke senzore iz kućne vage zbog minimalnih dimenzija i točnosti mjerenja neovisno o mjestu pritiska. U ovom radu opisani su senzori, elektroničko sklopovlje i napajanje koji su ugrađeni u pedalu kako bi se mjerila jačina pritiska. Objašnjena je bežična komunikacija između pedala i glavnog računala na električnom biciklu te programska podrška potrebna za adekvatan rad mikrokontrolera i radio modula. Sustav je testiran na test pobudu tako da je uspoređen odziv s test pobudom pritiska. Podatke o jačini pritiska potrebno je integrirati s podacima o jačini gasa na volanu (struja I FAC ) za što se koristi Kalmanov filtar.