Web-aplikacija za pomoć u učenju japanskog jezika : diplomski rad - Andrijević, Ines (I. Andrijević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje rješenje u obliku web aplikacije za pomoć u učenju japanskog jezika. Rješenje omogućuje organizaciju građe i formiranje kvizova koji pomažu pri ponavljanju gradiva. Rješavanjem kvizova sustav generira statistiku koju korisnici mogu pogledati i koristiti kao odgovor na uspjehe u učenju i eventualne korekcije materijala. Aplikacija je inspirirana sustavom Memrise i koristi njegove osnovne značajke: kvizove i takozvane memove. Pri izradi aplikacije se vodilo računa o dizajnu koji podržava proširenja kako bi se u budućnosti brzo i bezbolno moglo dodati novih funkcionalnosti.