Detekcija ljudi u nadgledanom prostoru pomoću RGB-D senzora Kinect : završni rad - Andrić, Jure (J. Andrić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu implementirani su algoritmi za detekciju ljudi te za detekciju i praćenje točno određene osobe na temelju boje majice. Oba algoritma izrađena su korištenjem OpenCV biblioteke. Prvi algoritam koristi se samo za Kinect kameru dok se drugi koristi za Pepper robota. Problemi koji su nastali su, uglavnom, vezani uz osvjetljenje prostorije i prevelike udaljenosti osobe od kamere, odnosno, robota.