Primjena samoučećeg algoritma za crtanje robotskom rukom robota Baxter : završni rad - Ančić, Marija (M. Ančić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu opisan je robot Baxter i njegove glavne karakteristike, posebno obraćajući pažnji na one karakteristike koje će biti korištene tijekom izrade projekta. Na samom početku rada opisuje se postupak analize slike pri kojem se koristi Pythonova biblioteka OpenCV. Korištene funkcije iz ove biblioteke su detaljno opisane i prikazani su dobiveni rezultati. Zatim se uvodi pojam dubokog učenja i zajedno s njim opisane su glavne karakteristike neuronskih mreža. Za treniranje neuronske mreže upotrjebljena je MINST baza podataka, a za razvoj algoritma koristi se Pythonova biblioteka Keras. Završni dio rada se bazira na teach-in tehnici učenja snimanja i reproduciranja trajektorija povučenih robotskom rukom. Na samom kraju su prikazani i opisan dobiveni rezultati.