Verifikacija osoba na temelju geometrije ruke : završni rad - Alić, Antonio (A. Alić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisani su koraci razvoja i implementacije sustava za verifikaciju. Prvo poglavlje opisuje pretprocesiranje slike odnosno binarizacija, zatim sjedi izvlačenje značajki na temelju kojih vršimo samu verifikaciju. Razvijena su dva pristupa verifikaciji, primarni na temelju euklidske udaljenosti te eksperimentalni pomoću neuronske mreže, za svaki od njih provedena detaljna analiza rezultata. Baza podataka je unaprijed zadana te je dobivena u kontroliranim uvjetima što je olakšalo postupak procesiranja slika.