Prepoznavanje rukom pisanih Booleovih izraza na temelju gesti : diplomski rad - Afrić, Petar (P. Afrić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi prepoznavanjem rukom pisanih Booleovih izraza temeljem gesti. Željena funkcionalnost ostvarena je razlaganjem problema u potproblem grupiranja gesti u simbole, potproblem prepoznavanja simbola i potproblem prostornog parsiranja prepoznatih simbola. Za grupiranje i prepoznavanje se koriste umjetne neuronske mreže dok je za prostorno parsiranje razvijen prostorni parser. U sklopu rada razvijena je prototipna implementacija aplikacije za desktop i android okruženja.