Funkcije korisničkih profila za usluge u stvarnom vremenu : završni rad - Čuješ, Antun (A. Čuješ, 2016)
Sažetak na hrvatskom: OpenStack softverska platforma pruža stupanj automatizacije za implementaciju i pružanje virtualiziranih mrežnih funkcija, a radi na principu računalnog oblaka i virtualizacije. Na njoj se bazira rad virtualiziranog IMS sustava. Jedan od čvorova IMS sustava je HSS, to je mrežni element koji radi u stvarnom vremenu i boravi u jezgrenoj mreži te sadrži informacije o korisnicima. Pruža mogućnost provjere autentičnosti, ovlašćivanja i postupke za upravljanje mobilnošću u IMS-u. Neki od zanimljivih slučajeva korištenja kod HSS-a su registracija korisnika i dodjela dodatnih usluga, kada se podaci o korisniku ili neke promjene nad podacima spremaju u sustav.