Udarne i rasklopne struje kratkog spoja prema standardu IEC 60909 : završni rad - Kristek, Hrvoje (H. Kristek, 2017)
U radu se obrađuje kratki spoj u elektroenergetskim mrežama prema IEC 60909 standardu. Objašnjen je proračun impedancija kratkoga spoja za pojedine dijelove elektroenergetske mreže, te proračun početne, udarne i rasklopne struje kratkog spoja. Naglasak je na trofaznom i jednofaznom kratkom spoju. Kratki spoj je podjeljen na kratki spoj blizu generatora te kratki spoj daleko od generatora. Na kraju rada nalaze se proračuni kratkog spoja jedne test mreže provedeni na tri naponske razine: 110, 10 i 0.4 kV.