Određivanje prostorne dubine pomoću žarišne duljine kamere : završni rad - Sternak, Tvrtko (T. Sternak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu objašnjen je postupak određivanja prostorne dubine pomoću žarišne duljine kamere i eksperimentalno je vrednovana metoda određivanja dubine pomoću Gaussove interpolacije. Korištena metoda pokazala se uspješnom pri određivanju srednje udaljenosti scene no nije bila prikladna za određivanje oblika promatranih objekata.