Klijentska aplikacija za sustav razmjene medicinskih slikovnih podataka : diplomski rad - Klopović, Ana (A. Klopović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada razvijena je klijentska aplikacija za univerzalnu Windows platformu koju je moguće koristiti na osobnim računalima i mobilnim uređajima s operacijskim sustavom Windows 10. Aplikacija je sastavni dio sustava MIDOM (Medical Imaging and Diagnostics on the Move) koji olakšava suradnju i razmjenu podataka u medicinskoj dijagnostici. Ova je aplikacija namijenjena specifično medicinskim stručnjacima (MS, Medical Specialist) koji su spremni zaprimati zahtjeve od dijagnostičkih medicinskih stručnjaka (SP, Study Provider) te im pružiti svoju interpretaciju i konzultaciju vezano za rezultate dijagnostičke procedure koju su obavili. Aplikacija im pruža sučelje kroz koje mogu izvršiti prijavu u sustav, dohvaćati konzultacijske zahtjeve, pregledavati studije sa slikovnim podatcima – rezultatima dijagnostičkih procedura (koji mogu biti sažeti radi smanjenja mrežnog prometa i troškova), poslati odgovor te uređivati vlastiti korisnički profil. Prema specifikaciji sustava MIDOM, aplikacija dinamički određuje parametre prijenosa ovisno o brzini i tipu veze prema poslužitelju. Aplikacija ima mogućnost dekompresije slikovnih podataka sažetih metodom sažimanja CBPC.a