Raspoznavanje objekata uporabom umjetnih neuronskih mreža : završni rad - Bošnjak, Mihaela (M. Bošnjak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje teoriju iza rada neuronskih mreža i praktičnu uporabu na konkretnom problemu. Raspoznavanje objekata je problem za koji je izrađena neuronska mreža i opisan postupak izgradnje. Korišten je skup podataka COIL-20 koji se sastoji od 20 različitih objekata. Na kraju opisani rezultati i izgrađena mreža.