Trilateracija korištenjem akustičkih modema : završni rad - Budim, Ivan (I. Budim, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je opisan način rada trilateracije. Obrađen je pristup problemu kroz dvije i tri prostorne dimenzije. Objašnjena je matematička pozadina problema. Modeliran je jednostavan i općeniti slučaj. Predložen je način kako riješiti općeniti problem trilateracije uz pomoć dekompozicije matrice na singularne vrijednosti. Na kraju je napravljena implementacija u programskim jezicima MATLAB i C\C++.