Algoritmi za pristajanje mobilnog robota u kamion : diplomski rad - Varnica, Ivan (I. Varnica, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj zadatka je implementirati planiranje putanje mobilnog robota do lokacije kamiona, te se potom prebaciti u mod rada za pristajanje u kamion. Potrebno je korištenjem lasera prepoznati točnu poziciju kamiona te isplanirati ulazak u njega uvažavajući plan ulaženja. Sustav je potrebno isprobati u simulaciji, te s Pioneer robotima na testnom poligonu. Razmotriti mogućnost provjere algoritama na istraživačkom vozilu za vatrogasne jedinice.