Izvedba manipulacijskih zadataka robota primjenom strojnog učenja : završni rad - Križmančić, Marko (M. Križmančić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Za razvijeni model manipulacijskih zadataka robota kao sustava s diskretnim događajima potrebno je odrediti algoritam upravljanja zasnovan na strojnom učenju, kojim se određuje slijed atomskih robotskih radnji kojim se omogućava izvedba manipulacijskog zadatka uz izbjegavanje kolizija. Razvijeni algoritam upravljanja potrebno je potvrditi eksperimentalno na robotu Baxter za neki od prototipnih manipulacijskih zadataka. U tu svrhu potrebno je upoznati se s postojećim upravljačkim programom robota Baxter, ostvariti detekciju objekata u radnom prostoru Baxtera i implementirati algortima upravljanja u programskom jeziku Phyton.