Korisničko sučelje za praćenje statusa podvodnog robotskog sustava : završni rad - Gaćina, Marija (M. Gaćina, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Radom na zadatku potrebno je izraditi korisničko sučelje koje će omogućiti praćenje statusa podvodnog robotskog sustava. Podvodni roboti, opremljeni senzorima i jednostavnim mehanizmom aktuacije, imaju mogućnost izlaska na površinu mora i tom prilikom emitiraju svoje status poruke preko bežične komunikacije. S obzirom na veliki broj robota i veliku količinu podataka koji se razmjenjuju, potrebno je korisniku omogućiti istovremeno prećenje osnovnih parametara robota, a nakon selekcije pojedinog robota treba se pristupiti svim statusnim porukama i prikupljenim podacima danog robota. Korisničko sučelje potrebno je izraditi u ROS okruženju korištenjem Python alata Qt (PyQt).